Maak kennis met het Odensehuis de Linde

Nieuws

Maak kennis met het Odensehuis de Linde

Odensehuis

Maak kennis met het Odensehuis de Linde Delft; een nieuwe vorm van ontmoeten en actief bezig zijn!

Het Odensehuis is een voorliggende voorziening voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Het Odensehuis als inloophuis valt niet onder de reguliere dagbesteding. Een indicatie is niet nodig voor een bezoek en deelname aan activiteiten. Bij ons staat de sociale benadering van dementie, eigen regie en autonomie voorop. De bezoekers zijn in staat zelfstandig naar het Odensehuis te komen. Met eigen vervoer (fiets, auto, lopend). Het Odensehuis heeft een open structuur waar niets moet en veel kan. Ons motto is: "Vergeet dementie, onthoud de mens".

De koffieochtenden zijn vrij te bezoeken tussen 10.00 - 11.30 uur. De bezoekers geven, samen met de vrijwilligers, het Odensehuis vorm. Bezoekers kunnen tijdens de koffieochtenden aanschuiven aan de schildertafel, een spelletje scrabble spelen of jeu de boules spelen op de jeu de boules-baan voor de Hofstee.

Wij hebben 2 bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen:

  • De maandelijkse bijeenkomst van 'Het Dementiekompas' voor naasten van mensen met dementie. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken wij thema’s die de deelnemers zelf aandragen. De deelnemers zijn blij een plek te hebben waar zij zowel ervaringen kunnen delen als kennis kunnen opdoen. De bijeenkomst van mei stond in het teken van wet- en regelgeving rondom zorg en welzijn. De casemanager van LaPorta Vitale heeft, als extern deskundige, de deelnemers hierover bijgepraat.
  • De bijeenkomsten 'Tussen talent en haperende hersenen' in het kader van Dementalent. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met beginnende dementie op zoek naar hun talenten en hoe die in te zetten. Hierin worden zij ondersteund door een professional van het Odensehuis. Deze bijeenkomsten vinden, op verzoek van de deelnemers, elke twee weken plaats. De deelnemers geven zelf invulling aan de inhoud van het programma.

De overige bijeenkomsten: filmmiddag, digitale ondersteuning en ontmoetings-/kennismakingslunch staan ook open voor senioren die behoefte hebben aan contact. Regelmatig worden er losse activiteiten georganiseerd, zoals een wandeling in de omgeving, bezoek aan de kinderboerderij, een picknick of een strandwandeling, museumbezoek.

Meer weten?

Locatie: Wijkcentrum de Hofstee, Sandinoweg, Tanthof

Coördinator: Anita van der Drift, 06-29333221, anita@odensehuisdelindedelft.nl

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.